top of page

Anàlisi d'una pel·lícula: Sorry we missed you
Director: Ken Loach
Any: 2019
País: Regne Unit
Gènere: Drama/ drama social
Guió: Paul Laverty
Fotografia: Robbie Ryan
Música: George Fenton
Repartiment: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Nikki Marshall...
Moviment: Cinema d'autor
Sinopsis:
Ricky, Abby i els seus dos fills viuen a Newcastle, Anglaterra. La família ha estat lluitant contra els deutes des de la crisi financera del 2008. Un dia, al pare se li presenta l'oportunitat de treballar com a repartidor i això dona esperances a la família d'aconseguir sortir de la misèria i la precarietat.
La pel·lícula esdevé un clar reflexe del patiment econòmic de moltes famílies i de l'explotació laboral a què acaben sotmeses les persones més necessitades per por a perdre la feina o no arribar a final de mes.

Estil:
El realisme social de Loach consisteix en realitzar un guió fictici com si fos un documental en què la càmera s'amaga perseguint els personatges de manera oculta.
Plans i moviment de la càmera:
Hi ha molta varietat de plans (més curts i més llargs) així com de moviment de la càmera, sobretot el travelling horitzontal en les escenes on apareix la furgoneta. Però mai apareix càmera en ma o plans que busquin situar l'espectador en la mirada dels personatges, això és degut a l'estil documental característic de Ken Loach.
Actors:
Els actors i actrius d'aquesta pel·lícula són desconeguts descoberts en tallers d'actuació
Escenografia:
Els llocs de gravació són reals i tots es troben a Newcastle Upon Tyne. La decoració és el màxim de real i natural possible. En la pel·lícula no hi ha cap moment en què l'escenografia es converteixi en el reflexe interior d'un personatge, etc.
Color:
La pel·lícula presenta una edició especial del color. Barreja tons més freds que remeten al patiment, l'angoixa i la misèria amb tons més càlids que remarquen els moments familiars més dolços, i remeten a la nostàlgia d'un passat feliç al que tots volen tornar.


bottom of page