top of page
2020-08-02%2008.38_edited.jpg

La nostra creació entorn l'extimitat

Després d'haver visitat algunes de les exposicions del festival Panoràmic (visita l'apartat exposicions festival Panoràmic dins la pestanya d'Off per veure'n les ressenyes) i d'haver-ne extret molt coneixement sobre el concepte extimitat, ens vam proposar fer nosaltres mateixes una exposició virtual que tractés el tema des del món de la tecnologia i de les xarxes socials.

A continuació, podreu veure el resultat final i el procés que hem dut a terme per a la creació d'estigma('t).

Estigma('t), una fusió entre la paraula estigma i la paraula estima't, és una creació audiovisual en format de vídeo amb la que volem donar visibilitat a la pressió social que rebem des de que naixem, les etiquetes que se'ns posen automàticament, les inseguretats que ens creen i com ens afecta el fet de sentir-nos constantment jutjats. Dins el projecte, cada persona mostra a través de petites creacions les seves característiques personals que en una societat desitjable serien totalment normals però que avui en dia moltes vegades es mostren com insults o adjectius negatius. 

Aquesta proposta ha estat realitzada per Idoia Valero, Marta Busquets, Sara Caimel, Ismael Serrano i Joana Llach

Procés

La idea, el tema o el format no ha sigut el mateix durant tot el procés de creació, al contrari. Algunes idees que teníem molt clares al principi finalment no han quedat del tot reflexades dins el resultat final

- Expressió de gènere (societat binària)

- Com ens sentim?

- Com la societat ens pressiona?

- Crítiques que hem rebut al llarg de la vida pel físic

- Com seríem si ningú ens jutgés?

- Ferides que et crea la societat per ser com ets.

Aquesta és la pluja d'idees que vam recollir en un principi, pensant quins eren els temes dins els quals ens sentíem més identificades. 

Després de diverses classes pensant i reflexionant sobre el que volíem transmetre, vam decidir que ens centraríem en com ens afecta a cada membre del grup el fet de que la societat ens jutgi, critiqui i pressioni constantment pel fet de ser com som.

​

Amb la idea més clara, vam decidir que la millor opció seria fer un vídeo que a través d'un fil conductor, unís les creacions de cada persona del grup. 

Aquests son els artistes que ens han inspirat per a les nostres pròpies creacions.

  • Instagram

David Glück

  • Instagram

Erik Estany

  • Instagram

Visioni parallele

En el meu cas, les creacions o propostes que han sorgit a partir d'aquest tema i de les experiències i emocions que volia expressar son les següents.

Overthinking

​

​

Vull transmetre com a través dels meus propis pensaments o suposicions del que visc al dia a dia, puc arribar a col·lapsar-me o a fer-me mal. Al vídeo hi apareixo jo amb una pantalla on s’hi veuen diferents pestanyes que representen els meus pensaments. Al final, he volgut fer un paral·lelisme entre quan un dispositiu es penja a causa de tenir l'emmagatzematge ple o massa ordres simultànies amb la saturació dels meus pensaments i el costum que tinc de donar sempre massa voltes a les coses.

Extimitzant

Vull transmetre la dificultat que tinc per mostrar qui soc o com soc jo en una societat que ens està jutjant permanentment. Al vídeo s’hi veu la gravació en pantalla de diferents accions en diverses plataformes. Al costat hi apareixo jo, donant a entendre que soc jo qui fa les accions. Surto reflexada en un mirall perquè vull transmetre que darrere el que algú pot penjar a les xarxes socials, hi ha una persona que està fent pública alguna cosa per alguna raó, i que sigui la que sigui diu molt de com és o de com se sent dins la societat.

Com soc

L’objectiu d’aquest vídeo és donar a conèixer un dels trets de la meva personalitat que em dificulta mostrar-me en públic mitjançant un text escrit acompanyat d’una imatge meva.

bottom of page