

Gimcana fotogràfica
Per aconseguir aquest efecte amb moviment, és imprescindible jugar amb la velocitat d'obturació i fer la fotografia més o menys lenta en funció de la rapidesa del moviment. Un cop regulada la velocitat, és necessari revisar el diafragma i la ISO per tal que la imatge no quedi cremada, sobretot si la fotografia es fa en un lloc amb molta llum.


_JPG.jpg)
Per a aquest apartat, m'he fixat en accions quotidianes que trobem al carrer i he intentat capturar-ne el moment.



Per a aconseguir aquest efecte, el més important és el diafragma. Per a menys profunditat de camp, més obertura del diafragma i a la inversa. Per accentuar més l'afecte, de vegades també utilitzo el mode d'enfocament puntual i la distància focal.
La primera imatge té poca profunditat de camp, la segona en té una mica més i la tercera és gairebé tota nítida; amb molta profunditat de camp.


Per a aconseguir colors diferents d'un mateix objecte he utilitzat dues tècniques.
1. Canviar la llum de la imatge a través de la ISO, la velocitat d'obturació o el diafragma.
2. Canviar l'objecte de lloc de manera que la llum li arribi d'un angle diferent.






Per a que les fotos no quedin cremades ni fosques, cal mirar el fotòmetre. Jo he utilitzat la medició puntual (1a foto), central (2a foto) i multi (3a foto).






Per fer aquest exercici, he fotografiat un subjecte amb moviment. Per congelar un instant del moviment, he augmentat la velocitat d'obturació.
Primer he fet la ràfega (les tres imatges superiors) i després n'he intentat copiar una fent un dispar únic (les de sota).
